(VIDEO) De ce Igor Dodon nu va participa la dezbaterile electorale? Perspectiva lui Igor Boțan și a lui Corneliu Ciurea

Autor: , in Politic / 25 septembrie, 2020, 11:23

Igor Dodon a anunțat că nu va participa la dezbaterile electorale televizate pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că unii concurenți electorali doar asta așteaptă – să atace președintele în campanie, iar în loc de prezența în studiourile de televiziune, va merge să discute cu cetățenii în teritoriu.

Invitat al emisiunea Politica de la TV8, analistul politic Igor Boțan a fost întrebat de ce crede că Igor Dodon refuză să participe la dezbateri.

„Imaginiți-vă că domnul Dodon merge în campania electorală. Toată lumea începe: – Domnule Dodon, ce ați făcut în acești patru ani? – Păi, am avut nu știu câte zeci de întâlniri. – Domnule Dodon, noi vă întrebăm nu câte întâlniri ați făcut, dar care e randamentul? Puteți face nu 20, dar și 200 de întâlniri, dar probleme nu ați rezolvat. Și, într-adevăr.

Și domnul Dodon ce va zice? Nu mă duc eu la dezbateri electorale, să mă întrebe ăștia despre Bahamas și alte lucruri. Eu mă duc la oameni și le spun: – Bună ziua, v-au prins bine cei 900 de lei? – Da, sigur, domnule președinte. Mi-au prins foarte bine. Asta e tehnologie”, a spus analistul politic.

Invitat la aceeași emisiune, analistul Corneliu Ciurea a opinat că Dodon ar fi dezavantajat în primul tur pentru că va fi încolțit de ceilalți concurenți la Președinție. În același timp, Ciurea consideră că în cazul unei mici diferențe în primul tur dintre el și un alt candidat, liderul neformal al PSRM va trebui să participe la dezbateri pentru cel de-al doilea tur de scrutin.

„Pe scurt, eu sunt de acord cu domnul Boțan. În primul tur el va fi dezavantajat pentru că va fi încolțit de toți candidații care vor participa, și are dreptul să refuze. Dar cred că în turul doi va fi nevoie de prezența lui pentru că va exista o așteptare de un discurs în dezbaterea cu candidatul”, a declarat analistul.

Vezi și: „Ți se învârte capul”. Dodon explică de ce nu va participa la dezbaterile electorale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X