„Dodon și PSRM vor să fraudeze alegerile”. Sandu, Usatîi, Țîcu, Chirtoacă și Deliu se adresează comunității internaționale (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 26 septembrie, 2020, 13:15

Cinci candidați la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie – Maia Sandu, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu – au expediat o scrisoare comunității internaționale și partenerilor externi, prin care și-au exprimat îngrijorarea „asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Dodon și PSRM”.

Anunțul a fost făcut într-o postare de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Astăzi Comisia Electorală Centrală va decide numărul și amplasarea secțiilor de votare în afara țării. Solicităm cu insistență ca această decizie să fie una corectă, bazată pe lege și pe interesul cetățenilor”, se arată în mesaj.

„Lupta în această campanie se duce împotriva furtului, a fraudei și a celui care stă în fruntea intenției de falsificare – Dodon. Avem datoria să-l oprim și să ne asigurăm că votul cetățenilor este respectat și reprezentativ. Scrisoarea adresată comunității internaționale a fost semnată de candidați și potențiali candidați la alegerile prezidențiale”, se mai arată în mesaj.

Scrisoarea este adresată Secretarului General al Consiliului Europei, Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a OSCE.

„Alegerile libere și corecte sunt elementul fundamental al unei societăți democratice. Doar un președinte ales în urma unui scrutin corect poate reprezenta țara și cetățenii și are mandatul necesar pentru a seta direcția de dezvoltare a țării”, adaugă reprezentanții PAS.

Redacția Cotidianul.MD va încerca să obțină reacția Partidului Socialiștilor și a președintelui Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X