Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă gestionarea situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională din municipiul Chișinău. Astăzi, 27 septembrie, salvatorii și pompierii au misiunea de a demonta părțile constructive cu risc de prăbușire de pe acoperișul clădirii.

La fața locului sunt antrenați 20 de angajați IGSU, efectiv de trupă și comandă, dar și mai multe unități de tehnică.

Pentru efectuarea lucrărilor complexe la Filarmonică este utilizată și autoscara BRONTO din dotarea Inspectoratului. Prin intermediul acestei tehnici, pompierii vor dezasambla părțile constructive ale acoperișului, care reprezintă un pericol iminent.

La fața locului funcționează Statul Major al IGSU pentru organizarea activităților eficiente în lichidarea consecințelor incendiului devastator.

La acest subiect: Au fost stabilite primele versiuni ale izbucnirii incendiului de la Filarmonica Națională

Lucrările vor fi desfășurate pe parcursul zilei, pentru ca pe data de 28 septembrie experții să poată evalua starea edificiului. După ce va fi efectuată expertiza tehnică a pereților clădirii, în dependență de rezultate, se va decide asupra următoarelor scenarii: demolare sau restabilire a edificiului. În cazul deciziei de demolare completă, aceasta va fi efectuată până la iarnă.

Vezi și: „Era iad. Au venit și cei care erau concediu, lăsând acasă soțiile și copiii”. Pompierul Dmitri Polșcin, despre incendiul de la Filarmonică

Amintim că joi, 24 septembrie 2020, un incendiu puternic a cuprins edificiul Filarmonicii Naționale. O suprafață de peste 3.500 de metri pătrați din interiorul clădirii a fost distrusă de flăcări, iar tavanul sălii principale a cedat în primele ore.

Citește și: „Ieri plină de muzică, azi – plină de scrum”. Artiștii din țară deplâng Filarmonica Națională.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni de izbucnire a arderii în edificiul Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici.

Potrivit Laboratorului experimental antiincendiar care a efectuat cercetarea la fața locului s-a înaintat trei versiuni:

Prima ipoteză pre căutată de specialiști este defecțiune a echipamentului electric. A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here