Foto: /sanatateinfo.md/

Fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție, după ce a fost anunțat cel mai mare număr de infectați depistați într-o zi în Republica Moldova, criticând autoritățile că nu întreprind nimic pentru a opri răspândirea virusului.

„Nu vă agitați prea tare. Vor fi și 1.000, apoi și 1.500. Cu cât mai aproape de alegeri, cu atât mai mult”, a comentat Nemerenco.

„La 1 noiembrie – un fel de Hîncesti la scară națională. Cei cu buteliile de gaz sau alte daruri primite/plătite vor ieși la vot, căci ei nu prea au cum crede în nimic altceva decât rublă/leu/euro și 5G, cei care vor vedea сводка (t.r: rezumat) de pe front cu 1.600 cazuri ar putea zice: Da mai duceți-vă naibii, nu mă duc nicăieri”, a argumentat fosta șefă de la Sănătate.

Ex-ministra a îndemnat populația să aibă grijă și să se protejeze contra COVID-19.

„Nu se face absolut nimic pentru a opri câtuși de puțin răspândirea virusului. Nimic. Întrebarea e: De ce s-ar face dacă și așa nu e rău? Viața merge înainte. Care moare, moare, care nu – nu. Aveți grijă. Acum infecția chiar poate fi agățată ușor. Unde vrei și unde nu crezi că nu e”, a conchis Ala Nemerenco.

Precizăm că, sâmbătă, 26 septembrie, au fost înregistrate alte 868 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Acesta este cel mai mare număr de infectați depistați într-o zi în Republica Moldova.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 50.534 de cazuri.

Din numătul total, 37.440 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.279 au decedat.

Până la ziua de astăzi, 37 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here