Aproape 250 de elevi sunt infectați în prezent cu COVID-19. Datele îngrijorătoare publicate de Ministerul Educației

Autor: , in Social / 28 septembrie, 2020, 20:52

247 de elevi au fost testați pozitiv la COVID-19, iar alți 8672 de copii au fost plasați în regim de autoizolare. De asemenea, 265 de profesori suferă de noul coronavirus, iar alți 457 se află în carantină. Datele au fost făcute publice în cadrul ședinței de astăzi a Grupului Național de Coordonare a Siguranței în Educație.

Cifrele prezentate în cadrul aceleași întruniri mai arată că 50 de angajați auxiliari s-au infectat cu acest virus, iar alți 95 se află în autoizolare.

În prezent, din cele 1240 de școli, 12 instituții de învățământ activează de la distanță din cauza pandemiei de COVID-19. Totodată, elevii ai 291 de clase își desfășoară în acest fel orele.

Și în școlile profesionale au fost înregistrate cazuri de COVID-19 în perioada 21-27 septembrie. Este vorba de 14 elevi, 19 dascăli și 8 angajați auxiliari. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În aceeași perioadă, 35 de studenți din cadrul universităților s-au îmbolnăvit de noul coronavirus,  iar alți 61 se află în autoizolare. Totodată, 20 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv la COVID-19, iar 19 se află în autoizolare. Din personalul auxiliar, 7 persoane s-au infectat, iar 8 au fost puse în carantină.

De astăzi, elevii au revenit la durata obișnuită ale lecțiilor, adică de 45 de minute, ci nu de 30, așa cum a fost de la 1 septembrie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Totodată, membrii CNESP au decis ca elevii să păstreze o distanță fizică nu mai mică de un metru, dar nu de un metru și jumătate.

Vezi și: „Situația e îngrijorătoare. Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19”. Situația epidemiologică în spitalele din Chișinău

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *