Bilanțul săptămânii la frontiera de stat: Peste 600 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova

Autor: , in Social / 28 septembrie, 2020, 09:39 Etichete: ,

Potrivit bilanțului săptămânal prezentat de Poliția de Frontieră, în punctele de trecere a graniței fluxul de persoane a constituit 96.847 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 49.249 traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, la care au fost înregistrate 56% din totalul de traversări. 

În perioada 21 – 27 septembrie 2020, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost înregistrate 623 de evenimente, cu documentarea a 640 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 55 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– 10 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 550 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;

– Șapte cazuri de trafic ilicit de bunuri;

– O intervenție transfrontalieră SMURD.

Totodată, fost declanșate 189 consemne, dintre care patru consemne pe Interpol și 185 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 34 de cetăţeni străini, dar și 39 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 578 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 502 300 și încasarea amenzilor de 239 125 lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X