COVID-19: Situație tot mai gravă în Republica Moldova, cu anti-recorduri săptămânale de infectări și decese

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 28 septembrie, 2020, 10:17

Situația epidemiologică din Republica Moldova continuă să se agraveze, țara noastră înregistrând săptămânal anti-recorduri la capitolul infectări cu COVID-19 și decese. Astfel, am încheiat o nouă săptămână, care devine cea mai neagră de la declanșarea pandemiei cu noul tip de coronavirus, cu un record de infectări ce depășește cifra de 4.200 de cazuri și 84 de decese.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că în săptămâna 21 – 27 septembrie numărul cazurile de infectare cu COVID-19 a fost de 4.279. Aceasta este cea mai neagră săptămână pentru Republica Moldova de la declanșarea pandemiei COVID-19.

Față de săptămâna precedentă, numărul cazurilor de infectare a crescut cu 661, de la 3.618 la 4.279 de infectări.

Raportat la numărul populației, Republica Moldova rămâne în continuare printre cele mai afectate țări din Europa, cu 1.222 cazuri de infectări la un milion de locuitori. Mai gravă decât în Republica Moldova este situația în Spania (1.468 cazuri), Cehia (1.431) și Franța (1.280).

Republica Moldova rămâne, în continuare, lider la capitolul decese provocate de COVID-19, cu 84 de persoane răpuse de boală.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 50.875 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 37.842, în timp ce 1.287 de persoane au pierdut lupta cu boala.

De precizat că raportarea în cazul Republica Moldova se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv Transnistria. Potrivit BNS, populația Republicii Moldova la începutul anului 2020 este însă de 2,6 milioane de locuitori.

Cu toate acestea, șeful statului, Igor Dodon, susține că situația epidemiologică cauzată de noul coronavirus este ținută sub control, iar autoritățile fac fațâ situației.

Citește și: (VIDEO) Dodon: Activitatea agenților economici și a instituțiilor de învățământ nu va fi suspendată în pofida numărului în creștere a cazurilor COVID-19

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X