Filat a depus 3 plângeri la PG și una la Uniunea Avocaților pe numele fostului său avocat: „Sper că vor acționa prompt, pentru a pune capăt unei ilegalități”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 septembrie, 2020, 09:57 Etichete: , ,

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a depus luni, 28 septembrie, la Procuratura Generală (PG) trei plângeri cu privire la acuzațiile făcute într-o emisiune TV de către fostul său avocat, Igor Popa. De asemenea, fostul premier a solicitat Uniunii Avocaților din Republica Moldova să examineze comportamentul și acțiunile apărătorului.

„Am depus la Procuratura Generală:

– Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;

– Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului; – Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane”, a precizat liderul PLDM.

Totodată, politicianul a declarat că a solicitat Uniunii Avocaților din Republica Moldova examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, „în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

Amintim că fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a făcut miercuri seara mai multe declarații scandaloase despre ex-premierul Filat, la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV. Acesta a declarat precum că Vladimir Filat este cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani. Mai mult, liderul PLDM ar avea și în Franța un dosar pentru spălare de bani unde „a reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc”.

Apărătorul a declarat că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon până în ziua de astăzi, iar în perioada în care a stat în penitenciarul nr. 13, ar fi stat ca într-un hotel, iar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, se îngrijea ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de Crăciun în schimbul tăcerii.

Citește și: Mese cu prieteni în penitenciar și cadouri de Crăciun. Ex-avocatul lui Filat spune că fostul premier avea o înțelegere cu Plahotniuc în schimbul tăcerii

Vineri, 25 septembrie, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în care a oferit declarațiii la toate acuzațiile aduse de fostul său apărător. Liderul PLDM a negat că ar ține legătura și vorbește la telefon până în ziua de astăzi cu Vlad Plahotniuc, iar despre casele din Elveția și o oarecare mașină de lux, imputate de fostul său apărător, fostul premier susține că nu deține și nu a deținut locuințe în țara respectivă.

Vezi și: „Eu nu-s prost”. Filat comentează declarațiile lui Popa, potrivit cărora, ar discuta cu Plahotniuc și până în prezent

De menționat că luni, 28 septembrie, Igor Popa va susține o conferință de presă, la ora 10:00, de la sediul PG. Subiectul evenimentului nu a fost anunțat.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X