Notele și partiturile muzicale ale Filarmonicii, distruse în incendiu, vor fi reconstituite de Biblioteca Națională

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 28 septembrie, 2020, 19:40 Etichete: , , ,

Notele și partiturile muzicale distruse în incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, vor fi restabilite de Biblioteca Națională, a anunțat luni directoarea Bibliotecii Naționale (BNRM), Elena Pintilei, în cadrul unei ședințe la Ministerul Educației. 

Potrivit Elenei Pintilei, Biblioteca Națională este deschisă să ajute la restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii.

„BNRM  a adunat în timp o colecție bogată de note, partituri, dar și alte tipuri de publicații muzicale și deține tehnologiile, care ar permite scanarea și xeroxarea documentelor necesare pentru a reconstitui atât cât se poate Biblioteca Filarmonicii Naționale, care a suferit din cauza incendiului”, a subliniat directoarea BNRM.

De cealaltă parte, managera Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, a declarat că grupurile artistice își vor desfășura activitatea, temporar, în spațiile de la Palatul Național „Nicolae Sulac” și Palatul Republicii.

„Orchestra simfonică și-a reluat de astăzi repetițiile, iar pe parcursul zilei de mâine, urmează să fie finalizat și transferul Ansamblului de Muzică Populară „Folclor” și a Capelei Corale Academice „Doina”. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a municipiului Chișinău.”, a menționat directoarea Filarmonicii.

Administrația Filarmonicii la fel urmează în cel mai scurt timp să se instaleze în spațiile Palatului Național.

În data de 1 octombrie, colectivul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va organiza „Gala Excelenței Muzicale – 2020” în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X