Remdesivir, primul medicament autorizat pentru tratamentul COVID-19, a ajuns în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Social / 28 septembrie, 2020, 21:00 Etichete: , , ,

Preparatul Remdesivir, produs în India, sub licența companiei americane Gilead, care a dezvoltat medicamentul, a ajuns în premieră, luni, 28 septembrie, în țara noastră. Lotul se află acum în depozitul companiei farmaceutice care l-a importat, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Un singur flacon de Covifor (n.red. denumirea comercială a preparatului) costă aproximativ 1.600 de lei. Preparatul va fi administrat pacienţilor în stare critică, iar protocoalele medicale spun că un bolnav are nevoie, în medie, de şase doze. Lotul ajuns astăzi la Chişinău este suficient pentru aproximativ 300 de pacienţi.

„Indiferent de sursa, prin studii clinice, organizaţiile internaţionale, comisia europeană, parteneri de dezvoltare, toţi trebuie să depunem eforturi ca aceste produse sau altele utilizate în tratamentul covid să fie prezente pe piaţa RM şi în spitale. De fapt, acest produs va fi orientat spre instituţiile medico-sanitare publice din RM şi pentru pacienţii noştri care au nevoie mare de acest produs”, a declarat Eremei Priseajniuc, directorul general al AMDM, prezent la recepționarea lotului.

Potrivit directorului AMDM, astăzi a ajuns prima tranşă, următoarea va aduce în 2 – 3 săptămâni. „Au fost comenzi foarte multe şi din ce a relatat distribuitorul a menţionat că e disponibil să ofere prima tranşă de o mie şi ceva şi ulterioara în aceeaşi cantitate o să vină”, a menționat Priseajniuc.

În Republica Moldova, Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic naţional provizoriu intitulat „Infecţia cu coronavirus de tip nou” şi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS COV-2.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X