Ultima oră! Stare de urgență în sănătate publică, instituită în Chișinău și în mai multe raioane (DOC)

Autor: , in Actualitate / Social / 28 septembrie, 2020, 21:00 Etichete: , , ,

Luni, 28 septembrie 2020, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis instituirea, începând cu 1 octombrie 2020, a stării de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Decizia CNESP vine ca urmare a analizei evoluției situației epidemiologice. „CNESP constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării”, se arată în documentul Comisiei.

Decizia a fost adoptată în scopul sporirii randamentului măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, precum și a eficienței gestionării resurselor.

Astfel, începând cu 1 octombrie 2020, se instituie stare de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, conform Anexei nr. 1, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, prezentați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

De asemenea, măsurile de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi ajustate (înăsprite sau relaxate) și coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Măsurile de sănătate publică vor fi ajustate periodic în funcție de situația epidemiologică.

Gradul de alertă pe unități administrativ-teritoriale:

gov.md
Gradul de alertă pe unități administrativ-teritoriale
gov.md

Mai jos, textul Hotărârii nr. 33, din 28 septembrie 2020, ce include măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19:

Amintim că la data de  24 septembrie 2020, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a ajustat criteriile pentru aprecierea situației epidemiologice și racordarea acestora la metodologiile aplicate la nivel internațional.

Astfel, la nivel teritorial vor fi atribuite gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului COVID-19, în dependență de mai mulți indicatori, care vor fi calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X