(VIDEO) Curtea de Apel i-a dat dreptate CEC-ului. Andrian Candu, în afara cursei prezidențiale: „Noi vom merge în continuare la CSJ”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 septembrie, 2020, 17:14 Etichete: ,

După două pauze, Curtea de Apel Chișinău a menținut luni, 28 septembrie, decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a nu îl înregistra în cursa electorală pe candidatul partidului Pro-Moldova, Andrian Candu. Liderul formațiunii a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

„Este o decizie care ne dezamăgește profund și care arată că nedreptatea este ridicată la rang de lege. Considerăm că și această decizie a instanței de judecată, ca și decizia CEC, este una politică, ilegală și abuzivă. Noi vom merge în continuare la CSJ”, a declarat Candu într-o conferință de presă.

Citește și: Pro Moldova atacă în instanță decizia CEC de a-l exclude pe Andrian Candu din cursa electorală

Amintim că Partidul Pro Moldova a atacat, luni, 21 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea grupului de inițiativă în susținerea lui Andrian Candu drept candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Membrii CEC au motivat decizia de a-l exclude pe Candu din cursă prin faptul că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X