Foto: presedinte.md

Sistemul de învățământ și activitatea domeniului economic nu vor fi sistate, în pofida numărului în creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19. Potrivit șefului statului, în cazul înregistrării a unor cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o instituție de învățământ anume, acțiunea de suspendare a studiilor în acea instituție se va lua doar pentru ea, în mod individual.

„Nu examinăm la această etapă, ținând cont de cifrele pe care le avem, suspendarea activității instituțiilor de învățământ”, a spus oficialul.

Totodată, potrivit lui Igor Dodon, autoritățile nu au de gând să sisteze activitatea agenților economici, în pofida pandemiei.

„Sistemul medical e pregătit. Facem față situației. Avem rata de ocupare a locurilor în spitale. Pentru copii ea este de 40%, pentru maturi – de 75%. Locuri în spitale sunt și situația e gestionată în sistemul medical. Sunt medicamente, teste și tot ce e necesar pentru a aface față pandemiei”, a declarat Dodon.

Acesta a reiterat că autoritățile moldovene s-au adresat oficial Federației Ruse pentru a obține vaccinul pentru COVID-19, anunțat de Moscova, după ce acesta va trece de toate etapele de verificare.

Situația epidemiologică continuă să se agraveze

Aceste declarații ale lui Igor Dodon vin în contextul în care situația epidemiologică din Republica Moldova continuă să se agraveze, autoritățile înregistrând săptămânal anti-recorduri la capitolul infectări cu COVID-19 și decese.

Astfel, ultima săptămână încheiată, care a devenit cea mai neagră de la declanșarea pandemiei cu noul tip de coronavirus, a avut un record de infectări, depășind cifra de 4.200 de cazuri și 84 de decese.

Vezi și: COVID-19: Situație tot mai gravă în Republica Moldova, cu anti-recorduri săptămânale de infectări și decese

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here