Reacția lui Vlad Filat, după ce Igor Popa a declarat că a fost amenințat cu moartea de rudele ex-premierului

Autor: , in Actualitate / 28 septembrie, 2020, 13:07

Vlad Filat neagă că apropiații săi l-ar fi amenințat cu moartea pe fostul său avocat, Igor Popa. Mai mult, liderul PLDM anunță că va depune o plângere penală pe numele lui Popa pentru declarațiile mincinoase făcute astăzi. Cel puțin asta se arată într-un mesaj transmis presei de către fostul premier prin intermediul actualilor apărători ai săi.

„Domnul Filat va depune o plângere penală în legătură cu declarațiile care nu corespund adevărului privind pretinsele amenințări din partea rudelor sale în adresa lui Igor Popa, iar investigația penală urmează să confirme faptul că dînsul a mințit. Domnul Vlad Filat a comunicat săptămâna trecută că el nu va mai polemiza în public cu Igor Popa decât prin intermediul avocaților”, scrie în mesajul avocatului Victor Munteanu.

De dimineață, fostul său avocat, Igor Popa, a declarat că a primit mesaje de amenințare cu moartea atât din partea rudelor liderului PLDM, cât și de la persoane necunoscute. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața sediului Procuraturii Generale. Igor Popa a vorbit cu presa înainte de a se prezenta în fața procurorilor, pentru a veni cu dovezi în urma declarațiilor făcute la o emisiune TV.

Anume după această emisiune TV difuzată săptămână trecută, a început ping-pong-ul între Vlad Filat și Igor Popa.

Igor Popa a declarat că fostul său client este cercetat penal acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani. Mai mult, liderul PLDM ar avea un dosar pentru spălare de bani și în Franța, unde „a reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc”.

Apărătorul a declarat că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc țin legătura până în ziua de astăzi. Mai mult, Vlad Filat ar fi stat ca într-un hotel în perioada în care a fost privat de libertate în penitenciarul nr. 13. Privilegiile i-ar fi fost oferite de fostul liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Citește și: Mese cu prieteni în penitenciar și cadouri de Crăciun. Ex-avocatul lui Filat spune că fostul premier avea o înțelegere cu Plahotniuc în schimbul tăcerii

Ulterior, liderul PLDM, Vlad Filat, a negat acuzațiile lansate de către fostul avocat.

Citește și: Filat va depune trei demersuri la Procuratura Generală și una la Uniunea Avocaților: E un precedent foarte grav

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X