Foto: Facebook, Victor Chironda

Viceprimarul municipiului Chișinău responsabil de urbanism și mobilitate urbană, Victor Chironda, a recționat la criticile din mediul online la mai multe fotografii cu porțiuni de trotuare rămase fără pavajul recent plasat. Acesta susține că „mulți s-au grăbit să facă concluzii pripite despre calitatea lucrărilor pe trotuarele de pe str. Pușkin și Bodoni”, pentru că „lucrul nu a fost terminat”.

Chironda spune că diferite porțiuni de stradă se află la diferite etape de lucru, nici una dintre porțiunile de trotuar nu a fost finalizată 100%.

„Respectiv, nu a fost recepționată (nu s-au plătit bani pe lucru). Pe anumite porțiuni, unde au avut loc surpări de pavaj, ploaia de azi a prins lucrările la etapa 4 – montarea pavelelor. Pavajul a fost montat ca să fie posibilă circulația pietonilor, dar lucrul nu a fost terminat”, a explicat Chironda.

Potrivit viceprimarului Capitalei, din imaginile intens distribuite pe Internet „se vede că la etapa 5 pur și simplu nu s-a ajuns: rosturile nu au fost umplute, conexiunile cu soclurile clădirilor nu au fost cimentate, iar pavelele nu au fost presate cu placa vibrantă. În rezultat, pe aceste poțiuni, șuvoiul de apă pur și simplu a spălat patul de nisip de sub pavele”.

„Ceea ce vedeți în imagini nu este o lucrare terminată și spălată de ploaie. Este un șantier în lucru, afectat de un șuvoi puternic de apă. Spre regret, un volum mare de muncă (așternerea patului de nisip și pietriș) a fost spălat de ploaie. Dar în cel mai scurt timp toate aceste porțiuni vor fi restabilite”, a precizat Victor Chironda.

În acest context, viceprimarul responsabil de urbanism și mobilitate urbană dă asigurări că „nicio porțiune de trotuar nu va fi recepționată și compania nu își va primi banii până calitatea lucrărilor nu va fi verificată și aprobată de o comisie special creată.

Foto: Facebook, Victor Chironda

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here