Numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale din municipiul Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, precizând că în Capitală este în creștere numărul cazurilor de coronavirus.

Ministra a anunțat că la Spitalul Clinic Sfântul Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în Capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor”, a anunțat Dumbrăveanu.

Alte 835 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 29 septembrie, în Republica Moldova.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 52.029 cazuri. Din numărul total, 38.579 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.310 au decedat din cauza complicațiilor virusului.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 568 – stare gravă (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1576 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Din numărul total, 38.579 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 1.310 au decedat din cauza complicațiilor virusului.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here