IGSU

Peste 500 de consumatori de gaz au fost deconectați de la rețeaua de distribuție, după ce o conductă de gaz a fost distrusă de inundațiile provocate de ploile abundente de marți, 29 septembrie, anunță Moldovagaz. 

„Inundațiile puternice din capitala Găgăuziei, municipiul Comrat, au distrus cca 50 de metri de gazoduct de presiune medie. Potrivit serviciului de presă al SA „Moldovagaz”, drept consecința de la rețea au fost deconectați până la 500 consumatori casnici și câteva întreprinderi”, se arată într-un comunicat al companiei.

Citește și: Ploile abundente şi vântul puternic au lăsat fără electricitate 34 de localități din țară. Care sunt cele mai afectate raioane

În acest moment, angajații „Gagauz-gaz” efectuează lucrări de reabilitare, care urmează să fie finisate în zilele următoare.

Drept urmare, la rețea va fi reconectată majoritatea consumatorilor afectați. Costul pagubelor cauzate se calculează.

Vezi și: Zeci de salvatori intervin în Găgăuzia, unde ploaia a blocat un autobuz cu copii și a inundat mai multe gospodării

De menționat că intemperiile de astăzi au afectat și rețelele electrice, lăsând fără curent electric 34 de localități din țară.

Amintim că meteorologii au instituit pentru ziua de marți, 29 septembrie, Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: Polițiștii au pus umărul la lichidarea consecințelor ploii abundente. În ce localități au intervenit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here