Colaj: zugo.md

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a precizat, marți, 29 septembrie, că a fost sesizată de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, urmare a aparițiilor publice ale fostul său avocat Igor Popa, urmând ca plângerea să fie examinată în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină.

Astfel, Uniunea Avocaților a precizat că Comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client Vlad Filat

„Acțiunile lui Igor Popa vor fi analizate prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun”, au menționat reprezentanții Uniunii Avocaților.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a depus luni, 28 septembrie, la Procuratura Generală (PG) trei plângeri cu privire la acuzațiile făcute într-o emisiune TV de către fostul său avocat, Igor Popa. De asemenea, fostul premier a solicitat Uniunii Avocaților din Republica Moldova să examineze comportamentul și acțiunile fostului său avocat.

Politicianul a declarat că a solicitat Uniunii Avocaților din Republica Moldova examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, „în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here