O trupă de artiști din Orhei cântă de aproape 30 de ani pe scenele din Moldova. Formația de muzică ușoară „GRAI” și-a făcut apariția pentru prima dată pe scena casei de cultură din Orhei în anii 90. Inițial, trupa și-a început ascensiunea în muzică cu doar câțiva membri.

„Numărul de membri este de la caz la caz, ca atare numărăm 12, fiindcă mai sunt situații când cineva nu are posibilitate și alegem componența înainte de fiecare evoluare. Ne străduim să avem și soliști în rezervă”, a precizat ȘTEFAN HACINA, CONDUCĂTORUL FORMAȚIEI „GRAI”.

Majoritatea artiștilor din trupă au aproape 60 de ani. Membrii trupei spun că vârsta nu contează, ci doar pasiunea pentru muzică. „Cel mai tânăr membru are 22 de ani, iar cel mai vârstnic are 63. Adică, o medie de vârstă destul de înaintată, dacă este să facem media”, a mai spus ȘTEFAN HACINA.

Ruslan are 22 de ani și de 3 ani este vocalistul formației „Grai”. A crescut printre muzicieni. A făcut studii la colegiul de medicină și, acum, învață la facultatea de Fizică, Informatică și Matematică. În timpul liber, cântă pe scena Casei de Cultură din Orhei.

„Din păcate, muzicienii din Republica Moldova nu sunt apreciați. Și, totuși să ai o profesie mai stabilă este mai ok decât să alergi pe drumuri și să nu știi cum să supraviețuiești. Da, muzica este pentru suflet, este ceea ce mă liniștește și mă inspiră”, a conchis RUSLAN MALANCIUC, VOCALISTUL FORMAȚIEI „GRAI”.

În perioada pandemiei, membrii trupei se întâlnesc rar și într-un număr mult mai mic la repetiții. Următorul concert pe care îl planifică va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, dacă situația epidemiologică din țară le va permite.

Autor: Diana Botnaru

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here