Cum vor activa școlile din 1 octombrie și ce se va întâmpla în cazul infectării cu COVID-19 a elevilor și profesorilor

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 septembrie, 2020, 21:04

Din 1 octombrie, școlile vor activa și în continuare după modelele de studii implementate din 1 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi, 30 septembrie, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, într-un comunicat de presă.

Se întâmplă în condițiile în care majoritatea școlilor și liceelor au ales prezența elevilor și a profesorilor 100% în sălile de clasă. Acest model a fost ales de circa 2/3 din cele circa 1250 de instituții de învățământ general din R. Moldova.

Ce se întâmplă în cazul infectării elevilor și profesorilor

Totodată, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, clasele în care elevii sau profesorii vor fi testați pozitiv la COVID-19 vor fi plasate pentru 14 zile în carantină, iar orele vor fi desfășurate în regim online.

Potrivit responsabililor din domeniul Educației, clasele vor intra în autoizolare din ziua în care va fi înregistrat contactul cu ultimul elev confirmat pozitiv la noul coronavirus.

Reprezentanții Ministerului Educației precizează că hotărârea privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în această clasă, va fi luată de către șeful instituţiei de învăţământ. Ultimul însă va fi obligat să o coordoneze cu medicii epidemiologi. 

Luni, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit stare de urgență pe unități teritorial-administrative pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Citește și: Stare de Urgență: Măsurile obligatorii instituite de CNSEP, începând cu 1 octombrie (DOC)

În contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației a propus de la 1 septembrie șapte modele de studii. Printre acestea se numără învățământul în două schimburi sau cel combinat, adică atât lecții la școală, cât și în regim online.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X