Deputații PSRM anunță că donează câte 5 mii de lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 septembrie, 2020, 08:20 Etichete: ,

Deputații PSRM anunță că vor dona câte 5.000 de lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale, distrusă în urma unui incendiu. Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță.

Citește și: Au fost stabilite primele versiuni ale izbucnirii incendiului de la Filarmonica Națională

„Noi, cei 37 de deputați ai fracțiunii PSRM, am decis să donăm câte 5 mii de lei din salariu pentru restabilirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Îndemnăm toată lumea de bună credință să dea dovadă de unitate și, cine cât poate, să contribuie la construcția acestui templu al culturii”, a scris Furculiță.

Amintim că de la începutul acestui an salariile deputaților au crescut cu patru mii de lei datorită unei prevederi incluse în Legea bugetului și acceptată de Guvernul Chicu. Astfel, de la aproximativ 14 mii de lei, salariile aleşilor a crescut la 18 mii, adică cu 30 la sută.

Vezi și: Incendiul de la Filarmonica Națională: Salvatorii demontează părțile constructive cu risc de prăbușire. Ce urmează

Joi, 24 septembrie 2020, un incendiu puternic a cuprins edificiul Filarmonicii Naționale. O suprafață de peste 3.500 de metri pătrați din interiorul clădirii a fost distrusă de flăcări, iar tavanul sălii principale a cedat în primele ore.

Vezi și: Salarii mai mari pentru parlamentari. Autorul amendamentului: Educatorii o să privească asta „foarte rău”

Incendiul care a mistuit Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost lichidat, după ce în dimineața zilei de 25 septembrie, peste 50 de pompieri au revenit în forță pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu.

Amintim că Guvernul a deschis un cont bancar pentru transferul mijloacelor bănești sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Citește și: „Ieri plină de muzică, azi – plină de scrum”. Artiștii din țară deplâng Filarmonica Națională.

La începutul acestei săptămâni, Igor Dodon a delcarat că noua clădire a Filarmonicii va fi ridicată în locul vechii clădiri Potrivit lui, la etapa actuală autoritățile iau în calcul două scenarii: reparația edificiului care a ars practic totalmente sau demolarea și construcția de la zero.

Între timp, artiștii colectivului Filarmonicii Naționale, distruse de flăcări, își vor continua activitatea de pe alte scene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X