Dodon, despre explozia de cazuri de COVID-19 și decizia CNESP: Măsurile nu vor fi înăsprite, iar alte restricții nu vor fi anunțate

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 septembrie, 2020, 20:49 Etichete: ,

Republica Moldova nu va reveni la restricții în contextul exploziei de cazuri de COVID-19 întregistrate în ultima perioadă. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, care a menționat că autoritățile s-au așteptat la o creștere a numărului de infectări, iar sistemul medical „este pregătit” pentru a face față numărului îngrijorător de cazuri noi înregistrate de la o zi la alta.

„Noi ne-am așteptat la această creștere, după reluarea procesului educațional. Epidemiologii au spus acest lucru. Sunt încrezut că vom trece peste aceasta, deoarece sistemul medical este pregătit, locuri în spitale sunt. Să-i închidem pe toți din nou în case, să stopăm activitatea școlilor, înreprinderilor, să instituim stare de urgență și să închidem economia – nu este o ieșire din situație”, a precizat Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi Vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Șeful statului a mai adăugat că procesul educațional nu va fi stopat. Se exmainează posibilitatea ca vacanța din această toamnă pentru elevi se fie extinsă sau să fie programată mai devreme.

„Nu cred că este o ieșire din situație să închidem școlile. Specialiștii vor decide. Peste 2-3 săptămâni elevii vor avea vacanța planificată. Posibil va fi reprogramată mai devreme sau va fi prelungită, dar decizia aparține specialiștilor”, a mai adăugat Dodon.

Cât despre decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, potrivit căreia, începând de mâine, 1 octombrie, în mai mult de jumătate dintre raioanele țării va fi instituită stare de urgență în sănătatea publică, șeful statului spune că măsurile nu vor fi înăsprite, iar alte restricții nu vor fi anunțate.

Amintim că astăzi, 30 septembrie, Republica Moldova a înregistrat un număr de cazuri de COVID-19. Este vorba de 1013 de cazuri sau cu aproape 300 mai multe decât în ziua precedentă. 

Totodată, Republica Moldova va procura în următoarea perioadă, cu suportul Băncii Mondiale, un lot de 100 de mii de teste COVID-19. În prezent, dispunem de un număr de peste 70 de mii de teste.

Citește și: „În toamnă va crește numărul de îmbolnăviri”. Autoritățile vor cumpăra încă 100 de mii de teste COVID-19, anunță ministra Sănătății

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X