(FOTO) Persoane evacuate, gospodării înnămolite și drumuri deteriorate. Consecințele ploilor din sudul țării

Autor: , in Actualitate / Social / 30 septembrie, 2020, 08:37 Etichete: ,

Ploile de ieri, 29 septembrie, au făcut ravagii în zona de sud a republicii. Zeci de gospodării din numeroase localități au fost înnămolite, iar unii localnici au avut nevoie de intervenția salvatorilor pentru a fi evacuați. 

Potrivit datelor IGSU, în Comrat precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării particulare, 2 depozite, fiind deteriorate 2 conducte de alimentare cu gaze naturale. Salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport.

Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor. Intervenția angajaților IGSU a avut loc și în localitatea Congazcic unde precipitațiile au afectat și porțiuni de drumuri. În total la fața locului în UTA Găgăuzia au fost implicați pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale 43 de angajați IGSU cu 8 autospeciale, dar și 8 pompe hidraulice.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localități din raionul Leova. Aici precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeși, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni. La Cimișlia ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei și Coștangalia.

La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor. În zonele afectate continuă să acorde asistență populației angajații IGSU.

IGSU
IGSU
IGSU
IGSU

Amintim că precipitațiile abundente, cu descărcări electrice, și vântul puternic din dimineața zilei de ieri, 29 septembrie, au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice, producând astfel rupturi de conductoare și doborârea pilonilor din rețelele de înaltă, medie și joasă tensiune, soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviți din partea de centru și sud a țării.

Vezi și: Ploile abundente şi vântul puternic au lăsat fără electricitate 34 de localități din țară. Care sunt cele mai afectate raioane

Una dintre cele mai grave situații din cauza precipitațiilor puternice a fost înregistrată în orașul Comrat, unde au fost inundate în jur de 50 de gospodării, potrivit presei locale.

Citește și: (VIDEO) Ploaia a făcut pagube în mai multe localități. Ce au distrus șuvoaiele de apă.

Tot marți, Inspectoratul General de Poliție a raportat 176 de gospodării inundate și evacuarea a 70 de persoane, ale căror locuințe riscau să se prăbușească după precipitațiile puternice. În total, ieri, 317 polițiști au intervenit, în toată republica, alături de salvatori și localnici la lichidarea consecințelor precipitațiilor în raioanele Cantemir, Hâncești, Leova, Comrat, Sângerei, Anenii Noi și Rezina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X