Hrișca s-a scumpit cu circa 9 lei în ultimul an. Evoluția prețurilor unor produse din august 2020 în comparație cu aceași perioadă din 2019

Autor: , in Actualitate / Economic / 30 septembrie, 2020, 19:51 Etichete: ,

În una dintre întrebările de la cetățeni adresate șefului statului și premierului, acordate de către candidata la prezidențiale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este despre scumpirea bruscă, în plină pandemie, a produselor alimentare de primă necesitate, precum hrișca, pâinea și lactatele. Potrivit datelor publicate de deputatul Radu Marian, oferite de Biroul Național de Statistică, pentru un kg de hrișcă oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar peste 21 de lei, cu aproximativ 9 lei mai scumpă față de acum un an.

De asemenea, o scumpire semnificativă se atestă la morcov. Dacă în luna august 2019 îl procuram cu 9.51 lei, acum plătim pentru un kg 11.09 lei.

Lactatele, de asemenea, și-au modificat prețul, însă nu în beneficiul consumatorilor. Dacă anul trecut, pentru smântâna cu un conținut de grăsime de 20% achitam 51.94 lei, acum pentru acest produs scoatem din buzunar 57.51 lei.

În luna august 2020, față de luna august 2019, făina s-a scumpit cu 10.3%, untul cu 9%, sau pastele făinoase cu 7.4%. Documentul cu mai multe informații despre evoluția prețurilor a peste 30 de produse poate fi accesat AICI.

Ieri, 29 septembrie, lidera PAS, Maia Sandu, a adresat 10 întrebări de la cetățeni pentru președinte și șeful Executivului.

În reacție, reprezentanții Executivului i-au reproșat Maiei Sandu că nu a făcut nimic pentru a scădea prețurile în timpul mandatului său de premier.

Citește și: Reacția Guvernului la cele zece întrebări adresate conducerii țării de către Maia Sandu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X