„În toamnă va crește numărul de îmbolnăviri”. Autoritățile vor cumpăra încă 100 de mii de teste COVID-19, anunță ministra Sănătății

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 septembrie, 2020, 19:54

Republica Moldova va procura în următoarea perioadă, cu suportul Băncii Mondiale, un lot de 100 de mii de teste COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un interviu oferit pentru MOLDPRES.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, în prezent Republica Moldova dispune de un număr de peste 70 de mii de teste.

„S-a luat decizia de a achiziționa, cu suportul Băncii Mondiale, încă un lot de 100 mii de teste. În prezent, în rezervele ANSP sunt încă peste 70 mii de teste, însă împreună cu specialiștii discutăm și despre procurarea altor loturi”, a spus ministra.

În cadrul aceluiași interviu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oferit date despre numărul de locuri disponibile în secțiile pentru bolnavii de COVID-19 din spitalele Republicii Moldova.

„În prezent, avem ocupate 40 la sută din numărul de paturi disponibile pentru copii. La adulți, media pe țară este de 70-75%. Însă situația se schimbă de la o zi la alta”, a menționat Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a anunțat că în Republica Moldova va crește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„În toamnă va crește numărul de îmbolnăviri, situația este complicată și la vecinii noștri, dar și în lume. În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va veni cu măsurile de rigoare, inclusiv cu restricții dacă va exista necesitatea. La fiecare două săptămâni, specialiștii reevaluează măsurile în sănătate publică și se va interveni”, a declarat ministrul Sănătății.

Amintim că astăzi, 30 septembrie, Republica Moldova a înregistrat un număr de cazuri de COVID-19. Este vorba de 1013 de cazuri sau cu aproape 300 mai multe decât în ziua precedentă. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X