Plahotniuc ar fi intrat pe teritoriul României pe 7 septembrie, iar pe 10 a plecat în Turcia. Dodon: „Noi știam această informație”

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 septembrie, 2020, 21:31 Etichete: ,

Președintele Igor Dodon susține că organele competente erau la curent despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traverstat frontiera cu România și Turcia. Totodată, șeful statului a declarat că pe data de 7 septembrie fostul lider al PDM a pășit pe teritoriul statului vecin, iar peste trei zile a plecat în Turcia, menționând că mai mulți deputați ex-democrați în aceeași perioadă au zburat spre această destinație, sugerând că Plahotniuc și foștii săi colegi de partid ar fi avut o întâlnire.

„Nimeni nu se poate ascunde, nici în SUA, nici în alt stat. Desigur cunoșteam informația că se află în Turcia, dar nu pot să ofer multe detalii. Acest cetățean, nici n-o să-i spun numele, a intrat în România pe data de 7 septembrie ca să obțină un pașaport, iar pe 10 septembrie a plecat în Turcia. În această perioadă am discutat cu organele din România. Totodată, știam că în ultima săptămână mai mulți foști deputați democrați au fost în Turcia”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi Vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Cât despre declarațiile făcute de Renato Usatîi, care primul a anunțat că fostul lider PDM se află în Turcia, Dodon le califică drept PR politic.

„MAI, Procuratura Generală cunoștea, dar această informație s-a scurs și cineva încearcă să-și facă PR”, spune șeful statului.

Întrebat dacă Plahotniuc ar trage de sfori privind mișcările politice, Dodon a spus că fostul lider democrat nu mai influențează politica din Republica Moldova, dar „încearcă prin anumiți deputați”.

Vezi și: Vlad Plahotniuc se află în Turcia. Procuratura Generală a cerut autorităților turce extrădarea acestuia

De menționat că astăzi, MAI a precizat că deține de mai mult timp informații despre faptul că fostul lider al PDM a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România. Totodată, spune instituția, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public, iar declarațiile unor politicieni despre locul de aflare al fostului democrat ar îngreuna căutările.

Citește și: Cum a reacționat Plahotniuc, aflând că PG a cerut extrădarea sa din Turcia. Avocatul ex-liderului PDM: „S-a mirat”

Amintim că Procuratura Generală a anunțat marți, 29 septembrie, că a cerut autorităților din Turcia extrădarea lui Vlad Plahotniuc. Solicitarea organului de urmărire penală survine după ce procurorii au recepționat astăzi, 29 septembrie, o notificare oficială, potrivit căreia fostul lider PDM a intrat pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla și în prezent.

Citește și: (DOC) Vlad Plahotniuc ar fi părăsit orașul Miami din SUA la sfârșitul lunii august

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X