Precizările lui Ceban privind evacuarea automobilelor parcate ilegal în Capitală: Am primit mai multe reclamații

Autor: , in Actualitate / Social / 30 septembrie, 2020, 15:05

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut mai multe precizări, după ce oamenii legii au început a evacua mașinile parcate ilegal, conform noilor prevederi care au intrat în vigoare începând cu data de 28 sepetembrie. În acest sens, a avut o discuție și cu ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Ceban a menționat că acțiunile ce țin de evacurea mașinilor parcate neregulamentar sunt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces.

„Am primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor. Am avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu. Credem că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să aplicăm o primă etapă. Am vorbit despre amendarea șoferilor care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje”, a anunțat Ceban.

Edilul a convenit cu ministrul de Interne ca evacuarea mașinilor să nu fie efectuată la această etapă din curțile blocurilor.

„Între timp, am comunicat ministrului că Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, se lucrează foarte mult. Totodată, ne-am propus ca împreună cu APP să găsim terenuri în centrul orașului, unde vom putea amenaja locuri de parcare. La fel, vom amenaja şi parcări de tipul – parking lift, prima de acest fel o vom amenaja împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei”, a menționat primarul Capitalei.

Începând cu ziua de luni, 28 septembrie, sunt desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport.

Vezi și: Precizări de la Poliție privind mașinile ridicate și duse la parcarea specială. Cât vor achita șoferii (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X