Reacția Guvernului la scrisoarea de îngrijorare a doi înalți oficiali europeni: Nu a rămas fără răspuns

Autor: , in Politic / 30 septembrie, 2020, 12:07

Scrisoarea înalților oficiali europeni nu a rămas fără răspuns – susține Executivul, într-o reacție acordată redacției Cotidianul.MD, care a publicat o scrisoare adresată premierului Ion Chicu din partea Directorului General al Directoratului General al Comisiei Europene „Politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea” și Secretarului General al Serviciului European de Acțiune Externă. Cei doi oficiali au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile recente care pun în pericol stabilitatea sectorului bancar moldovenesc și afirmă că credibilitatea Republicii Moldova este, în prezent, pusă în pericol.

„Am informat și asigurat partenerii europeni că interesele legale ale tuturor investitorilor în Republica Moldova vor fi protejate de stat, inclusiv și ale celor care au cumpărat băncile moldovenești.

Totodată, am informat și asigurat Uniunea Europeană, că orice încercare a unor actori locali de a bloca investigarea fraudei bancare din anul 2014, nu va fi tolerată și admisă. Procuratura Generală este determinată să investigheze frauda bancară, iar Guvernul susține aceste eforturi ale PG și nu va admite nici o imixtiune în acest proces”, afirmă Guvernul.

Potrivit Executivului, autoritățile de la Chișinu au toată susținerea partenerilor străini pentru investigarea furtului miliardului.

„Guvernul Republicii Moldova va continua să susțină reformarea sistemului bancar”, se mai arată în reacția autorității.

Citește și: (EXCLUSIV, DOC) „Credibilitatea R. Moldova este în pericol”. Scrisoare pentru Chicu din partea a doi înalți oficiali europeni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X