România ar putea reveni la unele restricții. Iohannis: „Este posibil punctual, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control”

Autor: , in COVID-19 / 30 septembrie, 2020, 19:21 Etichete: ,

În România ar putea fi reintroduse unele restricții. Președintele statului vecin, Klaus Ioahannis, a declarat că este posibil ca anumite măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 să fie reintroduse punctual, acolo unde sunt multe cazuri, pentru că altfel „lucurile scapă de sub control”.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru c altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”, a declarat șeful statului român, transmite Digi24.ro.

„Opinia aproape unanimă a specialiştilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei e imininent. Deja, cele mai multe ţări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situaţia nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent şi de a menţine pandemia sub control”, a mai adăugat Iohannis.

De menționat că astăzi, 30 septembrie, în România, în ultimele 24 de ore, au fost 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei.

Aceași situație a fost înregistrată astăzi și în Republica Moldova, unde s-au confirmat 1.013 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X