Ședință de judecată în cazul rejudecării unei cauze a lui Veaceslav Platon, amânată. Care e motivul

Autor: , in Justiție / 30 septembrie, 2020, 15:00

Ședința de judecată în care urma să fie începută rejudecarea cauze penale a lui Veaceslav Platon pentru escrocherie și corupere pasivă a fost amânată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul în sectorul Buiucani.

Avocatul Ion Crețu a declarat pentru Cotidianul.md că judecătorii au luat această decizie din cauza regimului special de lucru din cadrul instanței.

Apărarea califică drept incorectă această amânare, întrucât, în opinia sa, acest caz este de rezonanță și trebuie examinat de urgență.

Amintim că în iunie curent Veaceslav Platon a fost eliberat după patru ani de detenție. Atunci, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana au admis demersul de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Iar în luna februarie a acestui an, magistrații Curții de Apel Chișinău au trimis la rejudecare dosarul în care Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă.

Sentința în acest dosar a fost dictată în anul 2017.

Tot în acel an, omul de afaceri a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul BEM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X