Usatîi: „Plahotniuc a cumpărat bilet spre Cipru. Data trecută tot nimeni nu credea”. Informațiile ce urmează să le afle

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 septembrie, 2020, 15:52

Procuratura și Ministerul Afacerilor Interne l-au slujit pe fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, iar Republica Moldova a devenit cunoscută în lume nu pentru modernizare, dar pentru furtul miliardului, precum și schema Laundromatului. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 29 septembrie, în care a oferit noi informații despre presupusul loc al aflării ex-liderului democrat.

Renato Usatîi susține că Vlad Plahotniuc ar fi cumpărat un bilet de avion cu destinația Cipru.

„Este informația că a cumpărat bilet, dar nu știu dacă a plecat. Urmează să mă informez”, a precizat Usatîi, menționând că se va implica pentru ca Plahotniuc să fie extrădat în Republica Moldova.

Liderul Partidului Nostru susține că deține anumite căi și poate afla orice informație îl interesează.

„Când am spus că Plahotniuc e în Turcia, nimeni nu a crezut. Mai mult, avocatul său spunea că sunt afirmații declarative. Doar că s-a adeverit”, a precizat Usatîi, menționând că nu a mers în Turcia, așa cum se vehiculează în anumite surse.

Citește și: Popşoi: Erdogan nu a informat R. Moldova că Plahotniuc se află în Turcia, iar Dodon „a luat apă în gură”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susține că deține de mai mult timp informații despre faptul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România. Totodată, spune instituția, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public. În acest sens, declarațiile unor politicieni despre locul de aflare al fostului democrat ar îngreuna căutările, susține MAI.

Citește și: Cum a reacționat Plahotniuc, aflând că PG a cerut extrădarea sa din Turcia. Avocatul ex-liderului PDM: „S-a mirat”

Procuratura Generală a cerut autorităților din Turcia extrădarea lui Vlad Plahotniuc. Solicitarea organului de urmărire penală survine după ce procurorii au recepționat marți, 29 septembrie, o notificare oficială, potrivit căreia fostul lider PDM a intrat pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla și în prezent.

De menționat că recent, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite ale Americii și, actualmente, se află în Turcia.

Citește și: Usatîi: „Plahotniuc se află în Turcia. Desfășoară întâlniri cu politicieni, inclusiv din echipa lui Dodon”. Reacția avocatului fostului lider PDM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X