Activitatea Legislativului, paralizată? Cinci deputați și șapte angajați ai Secretariatului Parlamentului, infectați cu COVID-19

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 octombrie, 2020, 10:43 Etichete: ,

Deși deputata PDM, Monica Babuc, a declarat că actualmente șapte deputați sunt infectați cu noul coronavirus, Secretariatul Parlamentului a fost anunțat doar despre cinci cazuri din rândul aleșilor. Șefa adjunctă a Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului, Elena Căpățînă, ne-a comunicat că este vorba despre trei parlamentari de la PSRM și alții doi din fracțiunea Pro-Moldova.

„Până la acest moment, Secretariatul Parlamentului a fost anunțat despre infectarea cu COVID-19 a 5 deputați, inclusiv 3 din fracțiunea PSRM și 2 – Pro Moldova, precum și 7 angajați ai Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova”, a declarat Căpățână pentru Cotidianul.md, menționând că dispoziția președintei Parlamentului cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților până la prezentarea rezultatelor negative a testului la COVID -19 pentru a se prezenta la serviciu nu a fost abrogată și rămâne în vigoare.

Șefa adjunctă a Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului a mai adăugat că nici pentru ziua de astăzi, 1 octombirie, nu a fost stabilită ședința Legislativului.

„Pentru mâine poate fi doar dacă se întrunește astăzi Biroul permanent. Deocamdată nu am fost anunțați că va fi azi ședința acestuia”, a menționat aceasta.

Pe de altă parte, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, ne-a comunicat că nu cunoaște nimic despre o eventuală ședință a Biroului Permanent pentru a stabili data desfășurării următoarei ședințe plenare.

„Nu am auzit de asta. Colegii noștri din Biroul Permanent nu cunosc nimic de vreo potențială ședință a BP”, susține Litvinenco.

De menționat că ultima dată deputații s-au întrunit în ședință pe data de 11 septembrie. În acest sens, potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, majoritatea PSRM-PDM a blocat din nou ședințele Legislativului. În cadrul unui briefing de presă din 29 septembrie, acesta a exprimat revolta din partea fracțiunii Platformei DA pentru „uzurparea puterii” în Parlament. Potrivit lui Slusari, dispoziția de a sista ședințele comisiilor permanente nu a fost nici discutată, nici aprobată de Biroul Permanent.

Vezi și: Slusari cere deblocarea urgentă a activității Parlamentului și enumeră inițiativele care nu ar suporta amânare

Dintre deputații socialiști infectați, doar liderul fracțiunii din Legislativ, Corneliu Furculiță, a făcut public anunțul. Se zvoneşte că şi deputatul PSRM Adrian Lebedinschi a fost testat pozitiv la COVID-19. Anterior, socialistul Vladimir Mizdrenco a fost infectat cu noul coronavirus.

Cât despre parlamentarii infectați din Pro-Moldova este vorba despre Ruxanda Glavan şi Oleg Sârbu, care se tratează la domiciliu. De la PRO Moldova s-au îmbolnăvit patru deputaţi. Anterior, au contactat virusul Ghenadie Verdeş şi Corneliu Padnevici.

Amintim că deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a declarat că deputații s-ar putea întruni în ședință plenară abia după alegerile prezidențiale ce se vor desfășura pe 1 noiembrie, asta după ce numărul cazurile de COVID-19 în rândul angajaților Legislativului crește. Monica Babuc a spus în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 de ieri că șapte parlamentari și mai mulți angajați din cadrul Secretariatul Parlamentului au fost testați pozitiv la COVID-19.

Vezi și: Deputații s-ar putea întruni în ședință plenară abia după alegerile prezidențiale. Babuc: Avem 7 parlamentari infectați

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X