Autoritățile anunță că au procurat gadgeturi pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. În câte instituții vor fi repartizate

Autor: , in Social / 1 octombrie, 2020, 18:56

300 de tablete, 100 de laptopuri, dar și softuri specializate vor ajunge până la sfârșitul acestui an la copiii cu cerințe educaționale speciale din 100 de Centre de Resurse pentru Educația Incluzivă din țara noastră. Gadgeturile au fost procurate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Dotarea instituțiilor de învățământ va avea loc până la sfârșitului anului curent și este parte a proiectului „Reforma Educației în Moldova”.

Prin intermediul unui comunicat de presă Ministerul Educației mai informează că până la sfârșitul lunii curente, urmează să fie instalate 11 aplicații care vor facilita procesul educațional incluziv în ceea ce privește dezvoltarea capacităților de citire, scriere, atât în limba română, cât și în limba rusă. Totodată, va ușura învățarea matematicii, convertirea textelor în format audio și alte modalități de predare, învățare necesare în cazul elevilor cu cerințe speciale.

Softurile respective vor contribui și la dezvoltarea gândirii și stimularea atenției copiilor.

Ulterior, responsabilii din cadrul Ministerului Educației vor desfășura instruiri online pentru reprezentanții Serviciilor de Asistență Psihopedagogică și reprezentanții Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică privind utilizarea acestui echipament din punct de vedere didactic.

Prin intermediul proiectului „Reforma Educației în Moldova”, au fost procurate și alte echipamente IT, precum 100 de unități multifuncționale de imprimare, copiere și scanare; proiectoare, dar și o gamă largă de echipament special educațional, necesar copiilor cu dizabilități.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, realizat în anii 2013 – 2022.

Acesta sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X