Autoritățile separatiste de la Tiraspol deschid așa-numita graniță în ziua alegerilor prezidențiale

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 1 octombrie, 2020, 17:59 Etichete: ,

Așa-zisul Centru operativ de combatere a coronavirusului de la Tiraspol a luat o decizia ca în ziua alegerilor prezidențiale cetățenii din stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță pentru a-și exercita dreptul la vot.

„Decizia a fost luată în baza cererilor parvenite din partea cetățenilor”, se arată în știrea publicată de postul transnistrean TSV.

Totodată, Tiraspolul a solicitat autorităților din dreapta Nistrului să asigure în secțiile de votare toate măsurile necesare de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Precizăm că decizia Tiraspolului vine în condițiile agravării situației epidemiologice în Republica Moldova și în contextul în care, în ultimele luni, sub pretextul combaterii răspândirii noului coronavirus în regiunea transnistreană, regimul separatist a instalat zeci de posturi temporare de control pentru a îngrădi accesul în regiunea separatistă.

De menționat că circulația în regiunea transnistreană este restricționată până la 1 decembrie. Prelungirea stării de urgență de către Tiraspol însemnă și blocarea în continuare a căilor de acces terestru către Cocieri și Molovata, localități subordonate Chişinăului, dar aflate pe malul Nistrului controlat de Tiraspol. În aceste condiții, singura posibilitate a agenților economici și a sătenilor de a ieși din aceste sate este feribotul, sau bacul.

Potrivit unei decizii anterioare, restricțiile la intrările și ieșirile din regiune urmau să expire pe 30 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X