(DOC) Dodon indică venituri mai mici decât ale soției și o casă de peste 2 milioane de lei. Declarația de avere a șefului statului

Autor: , in Actualitate / Politic / Prezidențiale 2020 / 1 octombrie, 2020, 15:33 Etichete: ,

Candidatul independent și liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) declarația de avere și interese personale din perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019. Potrivit actului, în toată această perioadă, soții Igor și Galina Dodon nu au făcut achiziții de bunuri mobile sau imobile. Totuși, șeful statului indică că are venituri mai mici decât soția sa, care administrează mai multe televiziuni și ziare din Republica Moldova afiliate socialiștilor.

În perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acumulat un salariu de peste 416 mii de lei sau circa 18 mii de lei lunar. Leafa șefului statului a crescut cu trei mii de lei față de anul 2018, atunci când a declarat un salariu anual de peste 190 de mii de lei, circa 15 mii de lei pe lună.

Igor Dodon indică venituri mult mai mici decât soția sa, Galina Dodon. Prima doamnă a avut în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2019 salariu de peste 780 de mii de lei sau aproximativ 33 de mii de lei pe lună, bani primiți de la compania „Exclusiv Media” ce deține mai multe instituții media, printre care televiziunea NTV Moldova și ziarul „Argumentî i Faktî”.

Igor Dodon mai declară un teren de 0,059 hectare, debândit în anul 2013, care valorează peste 451 de mii de lei și o casă de locuit, cumpărată în același an cu peste 2 milioane de lei.

Șeful statului mai indică că în anul 2013 a luat un credit de 1.477.000 de lei de la BC „Victoriabank” SA, la o dobândă de 8% și este scadent în anul 2028.

De menționat că la începutul lunii septembrie, averea și interesele lui Igor Dodon au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate în urma unei sesizări depuse de Dumitru Alaiba. Deputatul PAS a publicat și un răspuns pe care l-a primit de la ANI, potrivit acestuia, șeful statului are deschis deja pe numele său un dosar de control.

Totodată, în februarie 2019, ANI a inițiat controlul averii și intereselor personale ale președintelui Igor Dodon la sesizarea depusă de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, în urma investigație jurnalistice despre vacanțele de lux ale președintelui.

Amintim că în ianuarie curent Ziarul de Gardă a publicat mai multe informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în Maldive, Seychelles, Dubai sau la o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, afacere gestionată de familia procurorului general al Rusiei, Iuri Ceaika.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X