Șeful IGP, despre cei șapte polițiști care ar fi luat mită: Astfel de angajați nu trebuie să fie în Poliție

Autor: , in Social / 1 octombrie, 2020, 18:27

Șeful Poliției Naționale, Sergiu Paiu, condamnă acțiunile celor șapte subalterni, suspectați că ar fi luat mită de până la 300 de euro de la șoferii prinși băuți la volan. Șeful IGP afirmă că polițiștii au procedat regretabil și rușinos, iar locul lor nu e în sistemul polițienesc. 

„În calitate de Șef al Inspectoratului General al Poliției nu voi tolera, nici pentru o clipă, corupția printre oamenii cu epoleți! Este regretabil și rușinos gestul acestora. Polițiștii nu trebuie să uite că nu se reprezintă pe ei, ci statul și ar trebui să fie un exemplu de corectitudine și verticalitate. În sistem sunt oameni onești, care își fac datoria, salvează vieți, dar sunt și excepții, care încalcă legislația penală atunci când solicită mită. Astfel de angajați nu trebuie să fie în Poliție!”, a scris Sergiu Paiu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Precizăm că astăzi, 1 octombrie, Procuratura Generală a anunțat că șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP sunt bănuiți de corupere pasivă.

Trei dintre ei sunt cercetați penal în libertate, iar ceilalți patru – în izolator.

Investigațiile în acest caz au fost desfășurate de Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA al MAI.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X