Usatîi: Plahotniuc nu s-a băgat în Turcia fără a obține garanții serioase de la Erdogan

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 octombrie, 2020, 23:40

Vlad Plahotniuc a plecat în Turcia după ce primit garanții serioase de la președintele Erdogan că nu va fi expus riscului de a fi prins. Cel puțin asta a sugerat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4. Mai mult, Usatîi nu exclude că astfel președintele Turciei se răsplătește cu fostul lider al PDM pentru că ar fi organizat extrădarea celor șapte profesori turci din Republica Moldova.

„Plahotniuc nu s-a băgat în Turcia fără a obține garanții și garanții serioase. El nu putea să meargă la așa risc fără niște garanții sau pe perioada cât a stat ca motanul în SUA, că acolo era foarte dur controlat. Cred că în acest an el a avut destul timp pentru a negocia spre exemplu o cetățenie prin investiții de la Erdogan. Sau Erdogan pentru operațiunea când au fost extrădați profesorii turci că beneficiar era Dodon, dar organizatorul era Plahotniuc și i-a întors datoria. Dacă astăzi l-a făcut cetățean pe Plahotniuc, atunci el poate sta acum cu o țigaretă în Istanbul și să râdă de noi”, a spus liderul Partidului Nostru.

Renato Usatîi a mai declarat că Vlad Plahotniuc a fugit din SUA pentru că nu se mai simțea în siguranță.

„Cu 48 de ore în urmă era în orașul Istanbul. S-a procurat un bilet spre Cipru, dar Plahotniuc a procurat mai multe bilete în ultima perioadă. Plahotniuc nu a părăsit SUA, ci a fugit din SUA. A fugit ca un șobolancic. Ceva s-a întâmplat și Plahotniuc nu se mai simțea în siguranță. Familia lui era plecată de mai mult timp din SUA”, a declarat Usatîi.

Precizăm că în data de 28 septembrie, Usatîi a anunțat că Plahotniuc se află în Turcia.

Citește și: Plahotniuc se află în Turcia. Desfășoară întâlniri cu politicieni, inclusiv din echipa lui Dodon”. Reacția avocatului fostului lider PDM

Ulterior, Procuratura Generală a confirmat că Plahotniuc se află în Turcia și a anunțat că a cerut autorităților turce extrădarea acestuia.

Citește și: Itinerarul lui Plahotniuc în septembrie: Turcia, Emirate, Cipru. Întâlniri cu un mafiot bulgar și mai mulți politicieni moldoveni

Fostul lider al PDM a fugit în vara anului 2019 din Republica Moldova, după schimbarea guvernării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X