Discuție Chicu-Mișustin despre vaccinul rusesc anti-COVID-19 și un nou credit rusesc

Autor: , in Actualitate / Politic / 1 octombrie, 2020, 20:16

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat joi la telefon cu omologul său rus, Mihail Mișustin, despre aspectele practice ce țin de livrarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Guvernului într-un comunicat de presă în care se menționează că produsul rusesc va ajunge la noi după ce va trece toate etapele de testare și va obține autorizația instituțiilor internaționale.

În cadrul aceleeași discuții, cei doi premieri au abordat și subiectul privind evoluția negocierilor pentru contractarea creditului rus în valoare de 200 milioane de euro, bani prevăzuți în Bugetul de Stat pentru anul 2020 pentru acoperirea deficitului bugetar.

Oficialii au stabilit ca în perioada următoare să încheie ultimele aspecte ale Acordului, astfel ca documentul să poată fi semnat în cel mai scurt timp.

Totodată, reprezentanții Executivului informează că Mișustin a anunțat că Rusia va oferi un suport financiar nerambursabil pentru acoperirea parțială a prejudiciilor suportate de fermierii moldoveni, care au avut de suferit în urma secetei din acest an.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a deschis un cont trezorerial pe care vor fi acumulate mijloace financiare din partea Federației Ruse și altor parteneri externi ai Republicii Moldova.

În același timp, Mihail Mișustin a dat asigurări că „Rosspotrebnadzor” va continua activitățile necesare pentru extinderea listei companiilor moldovenești cu drept de export în Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X