Consulatul României din Chișinău își reia activitatea pentru depunerea jurământului

Autor: , in Social / 2 octombrie, 2020, 09:42 Etichete: ,

Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua, gradual, activitatea pentru depunerea jurământului de credință față de România. Astfel, începând din 7 octombrie, la ceremonie vor participa doar persoanele care au fost programate pentru luna martie.

În prima fază, în perioada 7 – 16 octombrie, persoanele care au fost programate să participe la ceremoniile oficiale de depunere a jurământului de credință față de România din luna martie , sunt invitate să se prezinte la Secția consulară. Potivit unui comunicat emis de Ambasada României la Chișinău, fiecare sesiune va fi împărțită în patru intervale orare, în ordine alfabetică.

În a doua fază, începând cu data de 19 octombrie va fi reluată activitatea pentru depunerea jurământului de credință față de România pentru persoanele ale căror programări au fost anulate ca urmare a restrângerii activității Secției consulare, în context COVID-19.

„Acestea vor fi reprogramate strict cu respectarea ordinii cronologice și vor primi toate informațiile necesare la adresa de e-mail folosită la înregistrarea contului pe portalul SIMISC (www.econsulat.ro). Activitatea Secției consulare se va desfășura în funcție de contextul epidemiologic, sesiunile putând fi micșorate sau mărite, după caz”, precizează Ambasada.

Intrarea în sediul Secției consulare va fi permisă strict în funcție de datele și intervalele orare stabilite. Accesul în incinta Secției consulare va fi permis numai în următoarele condiții:
• Purtarea obligatorie a măștii de protecție;
• Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă);
• Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m);
• În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8 persoane, în același timp.
„Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă solicităm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoțiți de minori. Prezența minorilor nu este necesară la depunerea jurământului de credință față de România! Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!
Subliniem că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19”, atenționează reprezentanții Ambasadei.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X