Donald Trump are simptome uşoare de COVID-19 şi lucrează din izolare, potrivit Casei Albe

Autor: , in Externe / 2 octombrie, 2020, 21:08

Preşedintele Donald Trump prezintă „simptome uşoare” de COVID-19 şi îşi desfăşoară activitatea din izolare, dar este nevoit să-şi suspende campania electorală pe teren, potrivit unor oficiali ai Casei Albe citaţi de mass-media, relatează vineri Reuters şi AFP.

Două persoane avizate în privinţa stării sale de sănătate au declarat publicaţiei The Times că este vorba despre simptome asemănătoare unei răceli.

„Preşedintele nu este în incapacitate (de exercitare a atribuţiilor). El lucrează acum de la reşedinţa sa”, a spus la rândul său un oficial al Casei Albe, potrivit Agerpres.

În prezent se efectuează anchetele epidemiologice pentru stabilirea contacţilor lui Donald Trump şi ai Melaniei Trump, soţia sa, testată de asemenea pozitiv pentru COVID-19.

Fiul lor, Barron, în vârstă de 14 ani, a fost testat negativ, la fel şi fiica lui Trump din prima căsătorie, Ivanka Trump, împreună cu soţul ei Jared Kushner.

Ca măsură de precauţie, staff-ul vicepreşedintelui Mike Pence – acesta din urmă şi soţia sa, Karen, au fost testaţi negativ pentru COVID-19 – a fost separat de cel al lui Donald Trump.

Judecătoarea Amy Coney Barrett, nominalizată de Donald Trump pentru Curtea Supremă, a fost de asemenea testată negativ pentru COVID-19. Ea se întâlnise sâmbătă cu preşedintele, iar săptămâna aceasta a vizitat mai mulţi congresmeni din Senat, însoţită de vicepreşedintele Pence.

În timp ce-şi desfăşoară activitatea din izolare, preşedintele republican este nevoit să-şi anuleze toate deplasările şi activităţile electorale, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale la care se va confrunta cu democratul Joe Biden, care-l devansează în sondaje.

Donald Trump, care a minimalizat mereu gravitatea epidemiei de COVID-19 ce a provocat peste 200.000 de decese în SUA şi s-a arătat el însuşi neglijent cu măsurile de precauţie, rareori fiind văzut să poarte mască, a anunţat vineri dimineaţă pe Twitter că el şi Melania au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Chiar dacă el prezintă acum doar simptome uşoare, evoluţia bolii poate fi imprevizibilă, mai ales că Donald Trump intră în categoriile de risc pentru această boală, având în vedere în special vârsta sa de 74 de ani.

Citește și: Putin se oferă să-l vaccineze pe Trump cu Sputnik-V, după ce președintele SUA s-a infectat cu COVID-19

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X