Ex-președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, nu a reușit să scape de condamnarea pentru trădare de patrie

Autor: , in Actualitate / Externe / 2 octombrie, 2020, 18:29

Viktor Ianukovici rămâne condamnat pentru infracțiunea de trădare de patrie, după ce Curtea de Apel de la Kiev a respins demersul avocatului fostului președinte al Ucrainei.

Potrivit unian.net, Curtea de Apel de la Kiev a menținut decizia Judecătoriei raionului Obolon’, prin care Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Curtea a refuzat să recunoască decizia anterioară drept una ilegală, pe cazul trădării de patrie. Anunțul a fost făcut de avocatul lui Ianukovici, Vitalii Serdiuk.

Potrivit apărătorului, sentința Judecătoriei raioului Obolon’ are un caracter exclusiv politic și va fi atacată în cel mai scurt timp la Curtea Supremă de Justiție.

Decizia Curții de Apel de la Kiev arată că reprezentanții ex-președintelui Petro Poroșenko influențează pănă astăzi sistemul judecătoresc și deciziile judecătorilor. Scopul lor a fost să organizeze o sentință în defavoarea lui Ianukovici, punând pe seama lui responsabilitatea pentru infracțiunile sale și, respectiv, să fugă de propria condamnare – a afirmat Serdiuk.

Potrivit procurorului de caz, Ruslan Kravciuk, condamnarea lui Viktor Ianukovici a intrat în vigoare.

Curtea de Apel de la Kiev a respins demersul apărării lui Ianukovici, drept urmare sentința a fost menținută. Din acest moment Viktor ianukovici este considerat condamnat – a declarat acesta.

Amintim că Viktor Ianukovici a fugit în februarie 2014 din Ucraina și locuiește în Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X