(VIDEO) Susținut de socialiști, Dodon s-a lansat în cursa prezidențială: „Am reușit să batem cu pumnul în masă și să fugărim bandiții”

Autor: , in Politic / Prezidențiale 2020 / 2 octombrie, 2020, 10:02 Etichete:

Începând de astăzi, 2 octombrie, se dă startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențaile din 1 noiembrie. Candidatul independent și liderul neformal al socialiștilor, Igor Dodon, s-a lansat în cursă pe o șosea de centură a Chișinăului aflată în reparații, alături de mai mulți membri ai PSRM, dar și de bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

Citește și: Dodon indică venituri mai mici decât ale soției și o casă de peste 2 milioane de lei. Declarația de avere a șefului statului

Igor Dodon a ales să se lanse pe o șosea de centură a Chișinăului, unde se fac lucrări de reparație. Liderul grupului de inițiativă în susținerea lui Dodon, Vlad Batrîncea, a declarat că locația este una simbolică, motivând că „viitorul R. Moldova este infrastructura”.

„Este unicul care are o echipă pregătită. Ne află într-un drum, să demonstrăm că acesta este viitorul. Domnul Dodon a demonstrat în acești 4 ani că nu a împărțit cetățenii, este un lider național”, a declarat Batrîncea.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai PSRM. Alături de Dodon nu a fost observat primarul Capitalei, Ion Ceban, care și-a suspendat activitatea în calitate de membru al PSRM după ce a intrat în funcție, dar a fost prezentă bașcana Găgăuziei Irina Vlah.

Igor Dodon și-a prezentat platforma electorală menționând că se bazează pe șapte piloni, printre care se numără „grija față de oameni, oraș confortabil și sate moderne, economia durabilă, apărarea și consolidarea statalității, politica externă echilibrată, păstrarea valorilor creștine și tradiționale”. Aspirantul la funcția de președinte și-a propus să reformeze Constituția și justiția. Totodată, Dodon a anunțat că de astăzi și până la încheierea campaniei electorale se va afla în concediu din cont propriu.

„Noi nu avem nevoie de a lupta cu cineva. Ne ajunge atâtea lupte. Avem nevoie de o perioadă stabilă. Am reușit în acest mandat să batem cu pumnul în masă și să alungăm bandiții. Am demonstrat că pe timp ce criză putem guverna țara”, a menționat Igor Dodon.

Ludmilea Munteanu, fostă prezentatoare la o emisiune de la Publika TV, va fi purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon pe durata campaniei electorale.

Potrivit Codului electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Până astăzi, CEC a admis în cursă şase concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X