Putin se oferă să-l vaccineze pe Trump cu Sputnik-V, după ce președintele SUA s-a infectat cu COVID-19

Autor: , in Externe / 2 octombrie, 2020, 20:21

Rusia s-a oferit să-l vaccineze pe Donald Trump după ce acesta a fost testat pozitiv, scrie Mediafax.

Vaccin salvator sau cal troian? Asta se întreabă americanii după ce au aflat că Rusia vrea să-l ajute pe Donald Trump să scape de coronavirus. Şeful Institutului Gamaleya, care a dezvoltata vaccinul Sputnik-V, a făcut anunţul.

„Dacă îşi vor întoarce oficial faţa către autorităţile din Rusia, îi vom putea ajuta”, spune Alexander Gintsburg, şeful Intitutului Gamaleya.

Vaccinul care a primit numele după satelitul care ajunge în Spaţiu în 1957 este în faza a treia de teste. Acesta lucru s-a datorat intervenţiei lui Putin. Până pe 11 august când a fost anunţat de preşedintele rus, vaccinul Sputnik V era unul dintre peste 100 de proiecte din întreaga lume. A primit însă aprobare după teste pe 80 de persoane, majoritatea personal militar. Acum a ajuns şi în afara ţării, în Belarus. Până la finalul lunii octombrie va fi publicat un raport parţial după faza a treia de testare.

„În ciuda faptului că timp a fost destul de scurt, ne-am asigurat că respectăm toate procedurile de siguranţă. Vreau să subliniez că testele pentru vaccin au loc în mai multe centre, în special în Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari”, a explicat Dmitry Pinevich, ministrul Sănătăţii din Belarus.

Rusia nu este singura ţară în faza treia a testării. Conform New York Times, sunt 11 vaccinuri ajunse în această fază. Şi doar cinci dintre ele sunt aprobate pentru a fi folosite limitat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X