Un ex-ministru de Externe face praf prioritățile de politică externă ale candidatului Igor Dodon: Cea mai agresivă tentativă de revizionism

Autor: , in Politic / 2 octombrie, 2020, 19:32

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Maia Sandu, Nicu Popescu, a criticat dur prioritățile de politică externă ale candidatului la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, Igor Dodon. Diplomatul afirmă că acestea reprezintă „cea mai agresivă tentativă de revizionism a politicii noastre externe din ultimii 20 de ani”.

Potrivit lui Nicu Popescu, din programului candidatului Igor Dodon rezultă că că:

– Republica Moldova ar urma să renunțe la obiectivul de aderare la UE și integrare europeană. Programul prevede doar „cooperarea” cu UE, cam tot așa cum „cooperarea cu UE” face parte, formal, și din prioritățile de politică externă ale unor state precum Belarus ori Burma.

– Relațiile cu Turcia, China și Rusia sunt puse în fruntea listei, iar relațiile cu UE, România și Ucraina sunt puse la coadă. Fenomenal!

– Relațiilor cu Uniunea Europeană le sunt dedicate doar două fraze. Nimic concret despre cooperare. Una dintre aceste fraze vorbește despre necesitatea de a apăra Republica Moldova de UE.

– Relațiilor cu Rusia și Uniunea Eurasiatică le este dedicată o treime de pagină. Dar în această treime de pagină nu se scrie absolut nimic despre ridicarea completă a embargoului rusesc ca obiectiv de politică externă.

– Esența programului poate fi sintetizată într-o singură frază: Moldova renunță la integrarea europeană, iar embargoul rus este OK.

Iată prioritățile de politică externă din platforma pretendentului la alegerile prezidențiale, Igor Dodon:

Amintim că Igor Dodon s-a lansat vineri, 2 octombrie, în campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Personal, cand am vazut lansarea candidatului „independent”( se are in vedere de onestitate, patriotism,verticalitate s.m.d.) Igori Nikolaevici Dodon, mi-am amintit de fabula: MUSCA ( aia verde si grasa) LA ARAT!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X