Ziua Națională a Vinului, așa cum nu s-a mai sărbătorit până acum. Ediția din acest an se va concentra pe online (GRAFIC)

Autor: , in Actualitate / Social / 2 octombrie, 2020, 21:43

Anul acesta, Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită altfel în Republica Moldova. Formatul evenimentului va permite sărbătorirea în orice colț al lumii, cu un pahar de vin bun și un cuvânt de felicitare pentru vinificatorii Moldovei, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Astfel, pe 3 și 4 octombrie cetățenii sunt îndemnați să sărbătorească Vinul Moldovei și să urmărească live evenimentele pregătite pentru a celebra cea de-a 19-a ediție a Zilei Naționale a Vinului.

Ceremonia de inaugurare oficială a ediției din anul curent – Eu deVIN Sărbătoare, va avea loc online, pe 3 octombrie, cu începere de la ora 10:00, iar seara, de la 19:00, va fi organizat un Webinar & Masterclass – My Wine Day, cu Jamie Goode.

Pe tot parcursul zilelor de 3 și 4 octombrie în Scuarul Catedralei vor fi amenajate:

– Expoziția de Etichete – pentru sticle de vin produse în perioada 1950-1990 în Republica Moldova;

– Expoziție Retrospectivă – va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani de desfășurare a Zilei Naționale a Vinului;

– Zona foto „Eu deVin sărbătoare”;

Totodată, ministerul prezintă lista actualizată a vinăriilor, vinotecilor și restaurantelor care au pregătit programe speciale și vor primi oaspeți de Ziua Națională a Vinului.

„Accesați paginile acestora și înregistrați-vă, precum și aflați activitatea lor, dar și eventuale schimbări din program (ATU Winery, Asconi Winery, Chateau Vartely Winery, Castel Mimi, Combinatul de Vinuri „CRICOVA” S.A., Chateau Cojusna, Migdal-P, „Mileștii Mici”, Crama Mircești, Sava Winery, Vinaria Poiana, Epoca de Piatră/Pivnițele Brănești, Crama Tudor, Crama Tronciu, Etnovin, Château Purcari, GOGU Winery, Leuntea-Vin/Family Winery, Vinaria Javgur, BASAVIN Winery, Vinăria Sălcuța, KaraGani Winery, SA Vinuri De Comrat, Vinaria din Vale)”, se arată într-un comunicat al instituției.

Vezi și: „Pandemia ne-a dat planurile peste cap”. Cum va fi sărbătorită Ziua Vinului 2020 în Republica Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X