Andrian Candu, exclus din cursa prezidențială, a epuizat toate căile interne de atac. Se va adresa la CtEDO

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / 3 octombrie, 2020, 16:08

Magistrații Curții Supreme de Justiție au respins recursul formațiunii PRO MOLDOVA privind faptul că Andrian Candu nu a fost înregistrat de CEC la scrutinul prezidențial. Decizia, însă a fost criticată dur de reprezentanții partidului politic, care susțin că astfel „Justiția din R.Modova și-a reconfirmat astăzi loialitatea pentru regimul Dodon”. Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon, pentru a veni cu o reacție în acest caz.

„PRO MOLDOVA condamnă maniera flagrantă în care formațiunea noastră  a fost lăsată în afara exercițiului electoral din 1 noiembrie. Continuăm să credem că a fost un act disperat desprins din teama guvernării față de puterea PRO MOLDOVA”.

Prin intermediul unui comunicat de presă,  reprezentații PRO MOLDOVA au mai anunțat că așteaptă decizia motivată a CSJ, apoi se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Suntem ferm convinși că decizia CEC a fost abuzivă și lipsită de logică, darămite de temei juridic, prin urmare suntem încrezători că vom avea câștig de cauză. Vom cere ca prejudiciiile să fie achitate de către decidenții care au organizat acest act de ilegalitate față de PRO MOLDOVA și față de cei 25 de mii de cetățeni care au semnat pentru candidatul desemnat Andrian Candu”.

La sfârșitul lunii septembrie, judecătorii Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Comisiei Electorale Centrale prin care Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursa electorală. 

Anterior, membrii CEC au motivat decizia de a-l exclude pe Candu din cursă prin faptul că în listele cu semnături adunate în susținerea candidatului au fost depistate mai multe nereguli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X