Biblioteca Filarmonicii Naționale, distrusă de flăcări, va fi restabilită. Cine se va ocupa de asta

Autor: , in Actualitate / Social / 3 octombrie, 2020, 09:49

Colecția de acte recuperată în urma flăcărilor devastatoare de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Capitală va fi digitalizată de către angajații Bibliotecii Naționale. Anunțul a fost făcut de către directoarea instituției, Elena Pintilei. Între timp, angajații bibliotecii, unde sunt păstrate în prezent partiturile salvate se ocupă de aerisirea și uscarea acestora. 

Elena Pintelei a anunțat despre asta în timpul unei vizite la Biblioteca Națională a conducerii Ministerului Educației, dar și a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Directorul Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, a declarat că a discutat cu colegii din România, care s-au oferit să copieze partiturile muzicale pe care le dețin în cadrul bibliotecilor lor.

De asemenea, Orchestra Națională Simfonică a IPNA Teleradio-Moldova, condusă de Gheorghe Mustea și Sala cu Orgă vor contribui la restabilirea colecției de documente.

Iar ministrul Educației, Igor Șarov, a solicitat crearea unui grup de lucru responsabil de restabilirea colecției de documente pe care le deținea biblioteca Filarmonicii Naționale.

Biblioteca clădirii distrusă de flăcări a fost fondată în anul 1930, iar colecțiile sale întruneau zeci de mii de materiale orchestrale.

Instituția de cultură a fost făcută scrum, după ce Filarmonica Națională a fost cuprinsă în data de 24 septembrie de flăcări puternice.

În urma, incendiului devastator, o suprafață de peste 3.500 de metri pătrați din interiorul clădirii a fost distrusă de flăcări, iar tavanul sălii principale a cedat în primele ore.

La acest subiect: Au fost stabilite primele versiuni ale izbucnirii incendiului de la Filarmonica Națională

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X