Octavian Țîcu anunță că a fost eliminat din cursa prezidențială. Liderul PUN acuză regimul Dodon

Autor: , in Actualitate / Prezidențiale 2020 / 3 octombrie, 2020, 11:16

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a anunțat pe o rețea de socializare că a fost eliminat din cursa prezidențială de Comisia Electorală Centrală, din cauza regimului Dodon. Pe de altă parte, contactat de Cotidianul.md, șeful CEC, Dorin Cimil, a declarat că instituția încă nu a examinat cererea de înregistrare la scrutinul prezidențial a lui Țîcu. Acest lucru se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare. 

„REGIMUL DODON M-A ELIMINAT DIN CURSA PREZIDENȚIALĂ. Ieri a fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos. Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”,  a scris Octavian Țîcu pe o rețea de socializare.

Totodată, liderul PUN spune că decizia de eliminare din cursa prezidențială este una ilegală.

„Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării.Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături.Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni şi a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii. Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”, a menționat liderul PUN.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns deocamdată la telefon, pentru a comenta aceste acuzații.

Până acum, CEC a admis în cursă şase concurenţi electorali: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov şi Maia Sandu.

Totodată, CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X