(VIDEO) „Vom fi alături de vinificatorii moldoveni”. Mesajul ambasadorului SUA la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a Vinului

Autor: , in Actualitate / Social / 3 octombrie, 2020, 12:34

„Vom fi alături de vinificatorii moldoveni, îi vom ajuta să treacă prin aceste vremuri grele și vom aștepta să ne întâlnim pentru a degusta cele mai bune vinuri moldovenești”. Este promisiunea făcută de către ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, în cadrul mesajului său cu ocazia Zilei Naționale a Vinului. Diplomatul a menționat că și-ar fi dorit altfel să transmită felicitarea, dar și să sărbătorească în alt mod această zi, însă nu a putut face aceste lucruri din cauza pandemiei de COVID-19. 

„Este o plăcere să vorbească cu dumneavoastră de Ziua Națională a Vinului. Aștept cu nerăbdare această ocazie în fiecare an, atunci când Moldova sărbătorește bogata tradiție a vinificației, moment cheie al moștenirii sale culturale, care este piatra de temelie a economiei moldovenești. Mi-aș dori să ne putem aduna, dar din cauza pandemiei anul acesta este puțin diferit de ceilalți ani. În locul unui festival mare, familiile din Moldova preferă să stea în siguranță, sărbătorind vinul preferat acasă”, a declarat ambasadorul SUA la Chișinău.

Totodată, diplomatul a vorbit și despre calitatea înaltă a vinurilor moldovenești.

„Mă mândresc cu faptul că Statele Unite prin intermediul USAID este partenerul strategic al industriei vinicole din Moldova. Datorită produselor dumneavoastră și cu ajutorul nostru, Moldova a devenit cunoscută în întreagă lume, ca fiind casa celor mai bune vinuri. Astăzi, vinurile moldovenești se bucură de fani delicați atât din toată Europa, cât și din piețele mai puțin tradiționale. Vom fi alături de vinificatorii moldoveni, îi vom ajuta să treacă prin aceste vremuri grele și vom aștepta să ne întâlnim pentru a degusta cele mai bune vinuri moldovenești. Tema acestui an este „Eu deVIN sărbătoare”, așadar astăzi sărbătorim vinul Moldovei, dar și poporul Moldovei. Felicitări! Să aveți o minunată Zi Națională a Vinului”, a încheiat Dereck J. Hogan.

Ziua Națională a Vinului este marcată astăzi și mâine.

În acest an din cauza crizei sanitare globale, tradițională sărbătoare din centrul Capitalei a fost anulată. 

Iar ceremonia de inaugurare a ediției din acest an cu tema „Eu deVIN Sărbătoare” a putut fi urmărită online.

Între timp, vinăriile, vinotecile și restaurantele au pregătit programe speciale, pentru a primi persoanele care vor sărbători Ziua Națională a Vinului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X