97 de persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor de combatere a bolilor epidemice

Autor: , in Actualitate / Social / 4 octombrie, 2020, 09:21 Etichete: ,

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12.676 de traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.303 traversări persoane, dintre care 2.753 de treceri la frontiera moldo-română, 994 treceri la frontiera cu Ucraina și 2.556 de treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 1 191 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internaţional Chişinău – 2 556 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați –  778 traversări persoane;
PTF Sculeni – 525 traversări persoane;
PTF Costești – 250 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– un caz de trafic ilicit de bunuri;
– doi conducători auto au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietei;
– trei persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național;
– 97 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 676 persoane și completate 4 708 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr.33 a CNESP din 28 septembrie 2020, din data de 1 octombrie, ora 00:00, sunt prelungite măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale în continuare stabilește lista ţărilor cu risc epidemiologie sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi. Această listă se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care declară verbal că vin din țările clasificate ca zonă verde și se interzice celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova este efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:
– Giurgiulești-Galați, rutier – Giurgiulești-Reni, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Leușeni-Albița, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Palanka-Maiaki-Udobnoe, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Tudora-Starokazacie, rutier;
– Aeroportul Internațional Chișinău, aerian – Criva-Mamalîga, rutier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X